Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Was de grondig en halveer ze in de lengte.
Bestrijk de bakplaat met de olie en bestrooi met grof en 1-2 eetlepels provencaalse kruiden(2,5 eetlepels).
Leg de aardappels(10) met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
Bak ze ca. 40 minuten in de oven.
Pel en snipper de ui(1 stuk).
Knijp het brood uit.
Meng het brood met de ui(1 stuk) en het gehakt, het ei(1 stuk), de mosterd(2 theelepels), 1 eetlepel provencaalse kruiden(2,5 eetlepels), zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk).
Vorm met vochtige handen 20 balletjes uit het gehakt.
Verhit 2-3 eetlepels olijfolie(4 eetlepels) in een pan en bak de baaletjes ca 8 minuten rondom.
Pel en snipper de knoflook voor de dip.
Verbrokkel de feta(100 gram) en meng hem met de mayonaise(2 eetlepels), de yoghurt(200 milliliter) en de knoflook.
Breng op smaak met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk).
Neem de gehaktballetjes uit de pan.
Neem de aardappels(10) uit de oven.
Prik met de spiesen op iedere aardappel een gehaktbal.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
Koemelk
provencaalse kruiden, mayonaise, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
Mosterd
mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
provencaalse kruiden en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.