Aardappel koekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Stamper

Bereidingswijze

  1. Aardappels schillen en wassen.
  2. Grote exemplaren doormidden snijden.
  3. In pan met weinig water en gaar koken in 20 minuten. .
  4. Intussen pellen en snipperen.
  5. In steelpan 1 eetlepel verhitten.
  6. en kerrie poeder 3 min.
  7. fruiten.
  8. en fijn snijden of knippen.
  9. afgieten en met stamper fijn stampen.
  10. Toevoegen :
  11. , uimengsel, en .
  12. Blijven roeren tot een stevige puree ontstaat.
  13. Op smaak brengen met .
  14. Op dienblad de massa uitspreiden tot een dikte van 1 cm.
  15. Iets laten afkoelen.
  16. Ei met vork losroeren.
  17. op een bord strooien.
  18. Met glas rondjes uitsteken.
  19. Aardappelkoekjes eerst door het ei wentelen en daar de .
  20. In koekenpan 1 el en 1 el verwarmen.
  21. De aardappelkoekjes ongeveer 2 min.
  22. aan iedere zijde bakken.
25
25
25

Variaties op Aardappel koekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappel koekjes
VariatieAantalGang
Aardappel koekjes2Lunchgerechten
Frikadel ajam (gefrituurde kippengehakt met aardappel koekjes)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappel koekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb het op school gemaakt is echt een aanrader!
Michelle Hartje 14 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
405 kcal
20%1620 kcal
Vetten
9 g.
14%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
59 g.
23%236 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel koekjes