Vet een hoge ovenschaal in met (vloeibare) boter.
Was de prei en snij deze in halve ringen.
Snipper de ui.
Verhit wat olijfolie in een wok of braadpan en bak daarin de ui, prei, en aan.
Breng op smaak met en peper.
Schil de (gewone en zoete) en snij ze in plakjes van een paar milimeter dik.
Leg de helft van de gewone aardappelschijfjes in de ovenschaal.
Spreid er een beetje basilicumpasta over (niet teveel, gaat snel overheersen!).
Schep hierop 1/3 van het preimengsel.
Leg hierop de helft van de zoete aardappelplakjes en spreid hier een beetje basilicumpasta overheen en schep hier weer 1/3 van het preimengsel op.
Ga zo door, eindig met een laagje zoete aardappel.
Giet de room over de schotel.
Rasp de kaas heel fijn en meng er paprikapoeder(1 stuk) (1 - 2 tl) door.
Strooi dit mengsel over de schotel.
Bak de schotel in ong. 25 minuten gaar in de combi-magnetron: 190 graden + 270 watt. (Geen combimagnetron?
Bak de schotel dan op 210 graden in 50 minuten gaar. )
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
parmezaanse kaas en vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom, parmezaanse kaas, vloeibare boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kookroom, parmezaanse kaas, vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.