Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de 10 minuten voor in water met wat .
  2. Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
  3. Kook ook de bloemkoolroosjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
  4. Laat beiden goed uitlekken.
  5. Kruid de enkel met wat , en 1 eetlepel kerriepoeder.
  6. Verhit een beetje in een koekenpan en bak de onder voortdurend omscheppen ca 3 minuten.
  7. Voeg nu de perzikblokjes en een borrelglas sap uit het blik toe.
  8. Bak nog even door tot het vocht verdampt is.
  9. Verwarm de oven voor op ca 175 graden C.
  10. Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes over de bodem van de ovenschaal.
  11. Verdeel over de de plakjes .
  12. Vervolgens wat toefjes over de bloemkoolroosjes verdelen.
  13. Schep hier de over.
  14. Doe de 2 potten anders in een kom en meng de 2e eetlepel kerriepoeder door de anders.
  15. Verdeel de anders over de en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
  16. Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een sateprikker in de schotel te prikken.
  17. Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.
  18. Verdeel voor serveren nog wat toefjes over de ovenschotel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb het recept verdubbeld (dus voor 8 personen) en dat met zes mannen opgegeten. We vonden het allemaal een beetje te weinig.
Leon 26 maart 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
287 kcal
14%1148 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-ovenschotel met kip-kerrie