Aardappel-spinazielasagne
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Spinazielasagne recepten
- Bereiden
- Kookboek van elze-marieke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Magnetron
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meet in een maatbeker 400 mililiter water af, roer de Oven Dagschotel erdoor en vervolgens het .
- Pel en snipper de .
- Maak de schoon en snijd hem in stukjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de en 3-4 minuten.
- Vet een ovenschaal in en leg een derde van de op de bodem.
- Verdeel hierover de helft van de spinazie.
- Spreid de helft van de ham erover uit en daarover de helft van het paprikamengsel.
- Verdeel hierop weer een laag aardappel, spinazie, ham en .
- Dek de schotel af met de rest van de aardappel.
- Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel en strooi de kaas erover.
- Bak de schotel in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
- Tip:
- Gaar de aardappel (eventueel) extra door vóór de bereiding het zakje in te prikken en deze 3-4 minuten in de magnetron te leggen (750-800 Watt).
Ook lekker om te maken
Variaties op Aardappel-spinazielasagne
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappel-spinazielasagne | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in diepvriesspinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in jong kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 397 kcal | 19% | 1588 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 41 g. | 16% | 164 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |