Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze afgedekt ca 20 minuten gaar in water met wat .
  2. Laat ze schrikken onder koud stromend water, schil ze en laat ze afkoelen.
    Pel en snipper de en de knoflook.
  3. Fruit de helft van de en de knoflook in de , voeg de spinazie en 5-6 eetlepels water toe.
  4. Laat hem zachtjes koken tot hij ontdooid is.
  5. Breng op smaak met en .
    Snijd de in fijne blokjes.
  6. Snijd de en de in plakjes.
    Fruit de rest van de in de , voeg de toe en bak kort mee.
  7. Roer 500 ml water, de en de erdoorheen en breng aan de kook.
  8. Laat de saus ca 5 minuten zachtjes koken, Roer de met wat saus doorelkaar en roer door de saus (niet meer laten koken).
  9. Rasp de en roer de helft door de saus.
    Breng de saus op smaak met , en .
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Verdeel een dunne laag saus in een ovenschaal.
  10. Leg de aardappels, de , de en de spinazie afwisselend in lagen in de schaal met telkens wat saus ertussen, sluit af met de saus en bestrooi met de rest van de .
    Laat de schotel mooi goudbruin en gaar worden in de oven in ca 20-30 minuten.
25
25
25

Variaties op Aardappel-spinazielasagne

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappel-spinazielasagne
VariatieAantalGang
Aardappel-spinazielasagne1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • boter, bouillonblokjes, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
440 kcal
22%2640 kcal
Vetten
32 g.
46%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-spinazielasagne