Aardappel-tonijnsalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsalades
- Tonijnsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Zeef
Bereidingswijze
- Boen de onder stromend water schoon.
- Kook ze in water met wat in 15 munuten beetgaar en laat ze lauw afkoelen.
- Maak de schoon en halveer ze.
- Kook de in 10 minuten beetgaar en laat ze in een zeef uitlekken.
- Ontvel de tomaten, snijd ze in parten en verwijder de zaadjes.
- Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in ringen.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Roer 4 eetlepels met azijn en mosterd tot een dressing.
- Pel 1 teentje knoflook en pers hem er boven uit.
- Breng het op smaak met .
- Pel de en snijd ze in parten.
- Roer de aardappelpartjes en voorzichtig door de dressing.
- Verhit de rest van de in de koekenpan en bak de paprikaringen al omscheppend 2 minuten.
- Pel de knoflook er pers hem er boven uit.
- Warm de tomaatparten en tonijn voorzichtig omscheppend 1 minuut mee.
- Was intussen de en pers 1/2 uit.
- Snijd de ander helft in 4 parten.
- Verdeel de aardappelsalade over 2 borden.
- Verdeel het tonijnmengsel erover.
- Besprenkel het gerecht met citroensap en garneer met partjes .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen en cherrytomaatjes41u10m
-
Recept
Aardappel-tonijnsalade41u10m
-
Recept
Maaltijd salade met aardappel, tonijn, paprika, tomaat en ui410m
-
Recept
Witlof-tonijnsalade speciaal415m
-
Recept
Kriel-tonijnsalade420m
-
Recept
Tonijnsalade met cashewnootjes45m
Variaties op Aardappel-tonijnsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappel-tonijnsalade | 2 | Aardappelgerechten |
Aardappel-tonijnsalade met sperziebonen en cherrytomaatjes | 1 | Maaltijdsalades |
Aardappel-tonijnsalade met haricots verts | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in tonijn op olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in tonijn op olie
- tonijn op olie is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 158 kcal | 7% | 316 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 56 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |