Aardappel-truffelgratins
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van simoned
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Vormpje
Bereidingswijze
- Voorbereiden:
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- schillen en in hele dunne plakjes snijden.
- In schenkkan met en mengen.
- erdoor kloppen.
- Zout en peper naar smaak toevoegen.
- Aardappelschijfjes in kom met roommengsel en omscheppen zodat elk plakje met vocht bedekt is.
- over muffinvormpjes verdelen.
- Rest van roommengsel over schenken.
- Shii-takeplakjes op elk vormpje leggen.
- Muffins in midden van oven in ca. 30 minuten bakken.
- Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.
- Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Gratins (afgedekt met aluminiumfolie) 30 minuten in oven verwarmen.
- Gratins uit oven nemen en 5 minuten laten afkoelen.
- Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden.
- Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen.
- Op schaal leggen en serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 37 kcal | 1% | 444 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |