Aardappel-witlof ovenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. De puree:
    Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
    Giet ze af en laat ze even droogstomen.
    Pureer de aardappelen met een pureestamper en stamp er de gekruide uitjes doorheen.
    Splits de beide eieren en zet de eiwitten apart.
    Kluts de beide eidooiers door de room en roer het mengsel door de puree.
    Roer de geraspte kaas en de roomboter door de puree.
    Maak de puree op smaak met zout, peper en versgeraspte muskaatnoot.
    Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

    De witlof:
    Was de witlof, halveer de stronkjes en kook ze gedurende 10 minuten in kokend water.
    Laat ze uitlekken en haal de harde kern eruit.

    De schotel:
    Fruit de gesnipperde sjalotten in een eetlepel boter.
  2. Als ze lichtbruin zijn, roer er dan een theelepel zoete door en laat ze op restwarmte verder smoren.
    Schep de puree in een keramische ovenschotel (diameter 26 cm) en strijk de bovenkant glad.
    Verdeel de helft van de over de puree.
    Leg de gekookte , met de punten naar het midden van de schotel gericht, op de puree en druk ze goed aan.
    Strooi de kaasblokjes en de rest van de gebakken over de puree en bak de schotel gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • goudse kaas, jongbelegen kaas, roomboter, bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in goudse kaas, jongbelegen kaas, slagroom
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas en jongbelegen kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas, jongbelegen kaas, roomboter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas en jongbelegen kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Aardappel-witlof ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Bedankt Jelka voor je positieve reaktie. Leuk om te horen dat een recept wordt gewaardeerd. Groetjes hela.
hela 25 maart 2011
Superlekker recept,heb alleen de jonge kaas vervangen voor de pittig belegen. P.s. Ik krijg zelf ook weinig racties,maar daar doen we het toch niet alleen voor?Alhoewel het wel leuk is om een posit... Lees reactie
jelka 23 maart 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%1068 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappel-witlof ovenschotel