Aardappel-witlof ovenschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hela
- 2 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Pureestamper
Bereidingswijze
- De puree:
Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
Giet ze af en laat ze even droogstomen.
Pureer de aardappelen met een pureestamper en stamp er de gekruide uitjes doorheen.
Splits de beide eieren en zet de eiwitten apart.
Kluts de beide eidooiers door de room en roer het mengsel door de puree.
Roer de geraspte kaas en de roomboter door de puree.
Maak de puree op smaak met zout, peper en versgeraspte muskaatnoot.
Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
De witlof:
Was de witlof, halveer de stronkjes en kook ze gedurende 10 minuten in kokend water.
Laat ze uitlekken en haal de harde kern eruit.
De schotel:
Fruit de gesnipperde sjalotten in een eetlepel boter. - Als ze lichtbruin zijn, roer er dan een theelepel zoete door en laat ze op restwarmte verder smoren.
Schep de puree in een keramische ovenschotel (diameter 26 cm) en strijk de bovenkant glad.
Verdeel de helft van de over de puree.
Leg de gekookte , met de punten naar het midden van de schotel gericht, op de puree en druk ze goed aan.
Strooi de kaasblokjes en de rest van de gebakken over de puree en bak de schotel gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- goudse kaas, jongbelegen kaas, roomboter, bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in goudse kaas, jongbelegen kaas, slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas en jongbelegen kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas, jongbelegen kaas, roomboter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in goudse kaas en jongbelegen kaas
Reacties op dit recept (2)
Aardappel-witlof ovenschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 267 kcal | 13% | 1068 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |