Aardappelbootjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze in de schil net gaar.
  2. Leg ze daarna nog 5 tot 10 min.
  3. in een matig warme oven om de schil goed droog en stevig te maken.
  4. Snijd intussen de gepelde , de , de kaas en de ham in kleine stukjes.
  5. Snijd de aardappels doormidden en hol de helften uit boven een flinke schaal.
  6. Houd de lege helften van de schil apart.
  7. Voeg het ,de , , kaas, ham, , een scheut opgeklopte en wat en aan de aardappels toe.
  8. Meng met een vork goed door elkaar en prak goed fijn, maar niet helemaal tot puree.
  9. Vul per persoon een aardappelschilhelft goed hoog op met het mengsel (tot ongeveer 2 cm boven de schil uit) en zet de bootjes in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
  10. tot de bovenkant begint te bruinen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardappelbootjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelbootjes
VariatieAantalGang
Krokante aardappelbootjes1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en jonge kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%824 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelbootjes