Aardappelen met ham en prei
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
- Zeef
- Rasp
- Ovenschaal
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Schil de , spoel ze in ruim koud water en maak ze daarna droog met keukenpapier.
- Rasp ze op een grove rasp.
- Maak de schoon.
- Gebruik uitsluitend het witte en lichtgroene deel.
- Snijd de in uiterst dunne ringen en spoel die in ruim koud water.
- Laat ze op een zeef uitlekken.
- Hak de ham tot grove kruimels.
- Roer in een kommetje het los en voeg en een beetje en peper toe.
- Schep in een grote kom , en ham luchtig door elkaar.
- Strooi er de helft van de geraspte kaas, , peper en over.
- Schep alles dan nogmaals luchtig om.
- Doe alles over in een beboterde ovenschaal.
- Schenk het -kaasmengsel er over en bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.
- Leg de deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in het midden van de op 200 C.
- voorverwarmde oven.
- Reken op een oventijd van 50 minuten.
- Neem 12 minuten voor het einde van die tijd de deksel van de schaal of verwijder de folie.
- Strooi het over het gerecht en hier en leg daar een flintertje
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- goudse kaas, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, goudse kaas, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, goudse kaas, boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 536 kcal | 26% | 1072 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 54 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |