Aardappelgratin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Schil de en spoel ze af met water.
  3. Snijd de in een keukenmachine in dunne plakjes.
  4. Als je de gratin gelijk wilt eten, kun je de gelijk in de schaal leggen.
  5. Wil je er mooie punten van snijden, leg dan een stuk bakpapier in de ovenschaal en leg hierop de aardappelplakjes.
  6. Doe de room, knoflook en (zonder takjes) en in een schaal en mix het met een staafmixer goed door.
  7. Giet dit mengsel over de en zet de schaal in de oven.
  8. Bak de gratin in ongeveer 45 minuten gaar.

    Om goed te controleren of hij gaar is, even met een satéprikker in het midden prikken en kijken of het niet hard meer is.
  9. Als je er mooie punten van wil snijden, laat dan de gratin eerst afkoelen en later in de koelkast nog verder afkoelen.
  10. Haal de gratin uit de ovenschaal door het bakpapier op te lichten.
  11. Snijd er mooie punten van en verwarm het dan nog in de oven ongeveer 15 minuten op 200 graden C.
  12. Je kunt eventueel ook nog andere kruiden door het roommengsel doen.
25
25
25

Variaties op Aardappelgratin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelgratin
VariatieAantalGang
Aardappelgratin10Aardappelgerechten
Romige aardappelgratin2Speciale gelegenheden
Aardappelgratin met champignons1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappelgratin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

De hoeveelheid slagroom (4dl) is teveel, heb de oven zeker 30 minuten langer aan moeten laten staan om het toch nog te laten stollen en ook moest de gratin een treetje lager in de oven omdat anders d... Lees reactie
pauljongbloets 4 juni 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
95 kcal
4%380 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin