Aardappelgratin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelgratin recepten
- Bereiden
- Kookboek van degewenste
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Keukenmachine
- Taartvorm
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Schaaf de (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes.
- Klop de los in een kom met de knoflook, , en naar smaak zout, peper en .
- Schep de aardappelplakjes door het eiermengsel.
- Doe het aardappel-roommengsel in de taartvorm en druk de stevig aan met een spatel en strooi de kaas erover.
- Plaats de vorm met de in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 50 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de aardappelgratin in de vorm afkoelen en stevig worden.
- Neem de aardappelgratin uit vorm en snijd hem met een scherp glad mes in 12 punten.
- Leg de puntjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bewaar ze eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C en verwarm de aardappelgratin 10-15 minuten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Aardappelgratin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelgratin | 10 | Aardappelgerechten |
Romige aardappelgratin | 2 | Speciale gelegenheden |
"Light" wortel aardappelgratin | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 72 kcal | 3% | 288 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |