Aardappelgratin
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Aardappelgratin recepten
- Bereiden
- Kookboek van robertvangrieken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Staafmixer
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- De aardappelblokjes of -schijfjes in een ovenschaal doen.
- De overige ingredienten in een maatbeker doen en met de staafmixer goed mengen.
- Het mengsel over de aardappelblokjes gieten .
- Het geheel afdekken met aluminiumfolie, let op dat de folie het mengsel niet raakt!
- In ca 1,5 uur garen in een oven van 180°c.
- De laatste 20 minuten het folie verwijderen en de aardappels met room bestrooien met gemalen belegen .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappelgratin450m
-
Recept
Aardappelgratin445m
-
Recept
"Light" wortel aardappelgratin41u15m
Variaties op Aardappelgratin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelgratin | 10 | Aardappelgerechten |
Romige aardappelgratin | 2 | Speciale gelegenheden |
Aardappelgratin met ui, pesto en crème fraîche | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- groentebouillonpoeder en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- kookroom en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 106 kcal | 5% | 636 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |