Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Zet een pan met water op en laat deze koken.
Voeg 1 blokje groentebouillon toe. Schil de aardappels. Snijd de in plakjes van ± 5 mm.
Doe de aardappels in het kokende water en laat dit 15 á 20 minuten koken.
Snijd de , , en in kleine blokjes.
Bak de groentenmix samen met een scheutje ketjap(1 stuk) en één fijngesneden knoflookteentje totdat het vocht uit de groenten wordt getrokken. Voeg dan kerriepoeder toe totdat het vocht is ingebonden.
Snijd de courgette(1 stuk) in schijven van ± 3 mm. (verwijder eventueel de pitjes) Vervolgens snijd je de schijven in partjes zodat je deze in een rij kan leggen. Snijd het andere knoflookteentje fijn.
Deze heb je nodig bij het vullen van de schaal.
Als de aardappels gaar gekookt zijn en de groenenmix is ingebonden, ben je klaar om de ovenschaal te vullen.
Vet eerst de ovenschaal in (ik gebruik gewoon bakboter en een keukenpapiertje).
Je werkt laag voor laag en probeer om elke laag zo dekkend mogelijk te laten zijn.
Ik heb zelf deze volgorde gebruikt: (de bovenste in dit lijstje is dus de onderste in de ovenschotel)
Aardappelen
Peper, zout en knoflook
Courgetteschijfjes
Spinazie
Boursin
Groenenmix
Aardappelen
Peper, zout en knoflook
Courgetteschijfjes
Spinazie
Boursin
Aardappelen
Peper, zout en knoflook
Boursin
Geraspte kaas
Provinciaalse kruiden
Plaats dit geheel ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi gebruind is.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Gluten
spinazie en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
Suiker
ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Koemelk
kruidenkaas, kaas, kruiden, groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas en kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Lactose
kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kruidenkaas en kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
groentebouillonblokje kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.