Aardappelgratin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. 
Zet een pan met water op en laat deze koken.
  2. Voeg 1 blokje groentebouillon toe. 
Schil de aardappels. 
Snijd de in plakjes van ± 5 mm.
    Doe de aardappels in het kokende water en laat dit 15 á 20 minuten koken.
    Snijd de , , en in kleine blokjes.
    Bak de groentenmix samen met een scheutje en één fijngesneden knoflookteentje totdat het vocht uit de groenten wordt getrokken. 
Voeg dan kerriepoeder toe totdat het vocht is ingebonden.
    Snijd de in schijven van ± 3 mm. (verwijder eventueel de pitjes) Vervolgens snijd je de schijven in partjes zodat je deze in een rij kan leggen. 
Snijd het andere knoflookteentje fijn.
  3. Deze heb je nodig bij het vullen van de schaal.
    
Als de aardappels gaar gekookt zijn en de groenenmix is ingebonden, ben je klaar om de ovenschaal te vullen. 

    Vet eerst de ovenschaal in (ik gebruik gewoon bakboter en een keukenpapiertje).
    Je werkt laag voor laag en probeer om elke laag zo dekkend mogelijk te laten zijn.

    Ik heb zelf deze volgorde gebruikt: (de bovenste in dit lijstje is dus de onderste in de ovenschotel)
    Aardappelen
    Peper, zout en knoflook

    Courgetteschijfjes 

    Spinazie
    Boursin
    Groenenmix
    Aardappelen
    Peper, zout en knoflook

    Courgetteschijfjes 

    Spinazie
    Boursin
    Aardappelen 

    Peper, zout en knoflook
    Boursin
    Geraspte kaas
    Provinciaalse kruiden

    Plaats dit geheel ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi gebruind is.
25
25
25

Variaties op Aardappelgratin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelgratin
VariatieAantalGang
Aardappelgratin10Aardappelgerechten
Romige aardappelgratin2Speciale gelegenheden
Aardappelgratin met zalm1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • spinazie en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kruidenkaas, kaas, kruiden, groentebouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kruidenkaas en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
263 kcal
13%789 kcal
Vetten
3 g.
5%9 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%69 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin