Aardappelgratin
- Herkomst Albanie
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van michelleboom
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Schil de en snijd deze met een hakmes in dunne partjes van circa 2 mm.
- Spoel deze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Pak een steelpan of kookpan en doe hierin de schijfjes met de room, (plet deze met de zijkant van het hakmes), , en laurierblad. - Doe hierna en op gevoel erbij.
- Roer alles door elkaar en zet dit op een laag vuur.
Af en toe roeren.
Verwarm de oven voor op 150 graden celsius.
Zet het vuur uit en meng een kwart a half zakje geraspte door het mengsel. - Doe dit mengsel in zijn geheel in een ovenschaal en zet circa 45 minuten in de oven.
- Zet de oven de laatste tien minuten op 180 graden celsius voor een goudbruin korstje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Aardappelgratin41u
-
Recept
Bolognese-aardappelgratin41u15m
-
Recept
Aardappelgratin met asperges41u45m
-
Recept
Aardappelgratin met brie450m
-
Recept
Aardappelgratin41u
-
Recept
Aardappelgratin445m
Variaties op Aardappelgratin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelgratin | 10 | Aardappelgerechten |
Romige aardappelgratin | 2 | Speciale gelegenheden |
Aardappelgratin (de echte) | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, slagroom, boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 491 kcal | 24% | 1964 kcal |
Vetten | 55 g. | 78% | 220 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |