Aardappelgratin met asperges

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Was de zorgvuldig en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water.
  3. Spoel de met koud stromend water en schil ze.
  4. Laat wat afkoelen
    Was de en snijd er de houtachtige uiteinden ruim af Kook de 3-5 minuten in een beetje water met wat en een beetje .
  5. Giet af en laat uitlekken
    Rasp de kaas fijn.
  6. Roer er de en de doorheen.
  7. Breng op smaak met , en .
  8. Vet een ronde ovenschaal in (doorsnede 26 cm) in met een beetje .
    Snijd de in plakjes en verdeel ze over de ovenschaal.
  9. Halveer de in de lengte en leg ze in stervorm over de .
  10. Schenk het kaasmengsel eroverheen.
  11. Bak de gratin in 30-40 goudbruin in de oven.
  12. Dien op en garneer met de fijngeknipte kruiden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas gruy?re en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas gruy?re, slagroom, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas gruy?re
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas gruy?re, slagroom, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas gruy?re kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%876 kcal
Vetten
18 g.
25%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin met asperges