Aardappelgratin met prei en ham
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Hapjespan
- Wok
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was en schil de en snijd ze in stukken, kook ze in water met zout beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen, snijd in plakjes.
Roerbak de prei ca. 5 minuten in een wok of hapjespan met hete totdat het glazig wordt.
Smelt in een pannetje de boter met de melk, voeg langzaam de of maïzena toe. - De saus wordt nu dik.
- Voeg ui en toe en zout en naar eigen smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een ovenschaal in met boter, doe er eerst een laag aardappelschijfjes in, dan een laag prei en dan de helft van de saus, herhaal dit proces en doe de ham reepjes er boven op.
Dek af met de laatste helft saus en garneer met de geraspte kaas.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ca. 25 minuten, verwijder de folie en bak nog 20 minuten af tot het er mooi geelbruin is, en de saus borrelt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Macaronischotel met prei, champignons, paprika, ham en spekjes440m
-
Recept
Ham - prei schotel met kaas435m
-
Recept
Ovenschotel prei, ham, kaas en tomatensaus425m
-
Recept
Ovenschotel met spinazie, ham en ei41u
-
Recept
Prei-rookworstschotel425m
-
Recept
Gegratineerde kabeljauwschotel met prei445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, halfvolle melk, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in oude kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 319 kcal | 15% | 1276 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 39 g. | 15% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |