Aardappelgratin met ui, pesto en crème fraîche
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelgratin recepten
- Bereiden
- Kookboek van elze-marieke
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Vet de oven in met de olie.
Pel de en snij de ui in ringen. - Bak de mooi bruin.
Roer de erdoor.
Bereid de crème fraîchesaus volgens de aanwijziging op het pak.
Roer de door de crème fraîche.
Schep de aardappelen door het crème fraîchemengsel.
Doe een derde van het aardappelmengel in de ovenschaal. - Verdeel hierover de helft van het uimengsel en herhaal dit.
- Dek het geheel af met het aardappelmengsel.
Bedek de ovenschotel met de kaas.
Zet de schotel 30 minuten in de oven op 180 graden celsius.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto, boter, jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en jong kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pesto
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in jong kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 148 kcal | 7% | 592 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |