Aardappelgratin met varkensfilet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius.
    Was de en kook ze ca. 20 minuten op laag vuur.
  2. Giet ze af.
  3. Spoel ze af met koud water en laat afkoelen.
    Dep eventueel het vlees droog.
  4. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak rondom het vlees in ca. 8 minuten bruin.
  5. Breng op smaak met en .
  6. Neem het vlees uit de pan.
    Pel en snipper de .
  7. Bak de krokant in het bakvet.
  8. Houd 2 eetlepels apart.
  9. Doe de bij de in de pan en bak mee.
    Bak de mee.
  10. Blus af met tomaten, 150 milliliter water en de .
  11. Breng aan de kook, roer de bouillon en de erdoor.
    Breng op smaak met , en paprikapoeder en kook ca. 5 minuten op laag vuur.
    Rasp de kaas.
  12. Was de en ris de blaadjes van de takjes.
    Schil de en snijd ze in plakken.
    Verdeel 1/3 van de aardappelplakken over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  13. Leg de rest van de aardappelplakken dicht bij elkaar in waaiervorm langs de rand van de ovenschaal.
    Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze in het midden van de schotel.
  14. Giet er de tomatenroom overheen.
  15. Bestrooi met de de kaas en het overige spek.
  16. Bak 20-25 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje, kruiden, goudse kaas, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, goudse kaas, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, goudse kaas, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
509 kcal
25%2036 kcal
Vetten
17 g.
24%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%160 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin met varkensfilet