Aardappelgratin met zalm
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van tobkok
- 1 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
- Kook de in ruim water met 12 tot 14 minuten.
- Laat ze daarna in een vergiet uitlekken en afkoelen.
- Snijd ze daarna in dunne plakjes die beslist niet dikker dan 4 millimeter mogen zijn.
Snijd de eveneens in plakjes met een dikte van maximaal 4 millimeter en bestrooi ze met en peper. - Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van de aardappelplakjes er dakpansgewijs in.
- Schep de helft van de en wat en peper erover.
- Leg vervolgens de zalmplakjes er dakpansgewijs op en schep de rest van de uitjes erover.
Dek de zalm af met de rest van de aardappelplakjes (ook weer dakpansgewijs). - Strooi er wat en peper over en schenk daarna de er gelijkmatig over.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. - Reken op een oventijd van 30 minuten.
- Dek de schaal eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat het gerecht te donker wordt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Aardappelgratin met zalm heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 553 kcal | 27% | 1106 kcal |
Vetten | 28 g. | 40% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 57 g. | 21% | 114 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |