Aardappelgratin met zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Kook de in ruim water met 12 tot 14 minuten.
  3. Laat ze daarna in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  4. Snijd ze daarna in dunne plakjes die beslist niet dikker dan 4 millimeter mogen zijn.
    Snijd de eveneens in plakjes met een dikte van maximaal 4 millimeter en bestrooi ze met en peper.
  5. Beboter een ovenvaste schaal en leg de helft van de aardappelplakjes er dakpansgewijs in.
  6. Schep de helft van de en wat en peper erover.
  7. Leg vervolgens de zalmplakjes er dakpansgewijs op en schep de rest van de uitjes erover.
    Dek de zalm af met de rest van de aardappelplakjes (ook weer dakpansgewijs).
  8. Strooi er wat en peper over en schenk daarna de er gelijkmatig over.
    Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
  9. Reken op een oventijd van 30 minuten.
  10. Dek de schaal eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat het gerecht te donker wordt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappelgratin met zalm heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Was erg lekker bedankt
jaccor 30 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%1106 kcal
Vetten
28 g.
40%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
57 g.
21%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin met zalm