Aardappelgratin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 175º C of gasovenstand 3.
  2. schillen, wassen en in dunnen plakjes snijden.
  3. pellen en in ringen snijden.
  4. Ovenschaal invetten.
  5. Aardappelplakjes en uienringen om en om in ovenschaal leggen.
  6. met 1½ deciliter water, en loskloppen.
  7. Slagroommengsel over schenken.
  8. Schaal afdekken met aluminiumfolie.
  9. In midden van de oven aardappelschotel in ca. 1 uur en 10 min gaarbakken.
  10. Na 30 minuten baktijd aluminiumfolie verwijderen.
  11. Schotel uit de oven nemen en bestrooien met .
  12. Schotel terugzetten in oven en kaas in ca. 10 min.
  13. bruin laten worden.
  14. Serveren bij bijvoorbeeld gevulde courgetterolletjes.
25
25
25

Variaties op Aardappelgratin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelgratin
VariatieAantalGang
Aardappelgratin10Aardappelgerechten
Romige aardappelgratin2Speciale gelegenheden
"Light" wortel aardappelgratin1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, parmezaanse kaas, boter of margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom, parmezaanse kaas, boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
24 kcal
1%96 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelgratin