Aardappelkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Koekenpan
  • Pan
  • Pureestamper

Bereidingswijze

  1. Schil en was de .
  2. Kook de in water met in ca. 20 minuten gaar.
  3. Giet de af en maak ze met een mixer of pureestamper fijn.
    Splits de .
  4. Klop de eidooiers samen met met de door de aardappelpuree.
  5. Roer de erdoor en voeg naar smaak en toe.
  6. Laat de puree in de koelkast door en door koud worden.
    Verdeel de puree in 8 porties en vorm er met natte handen platte ronde koekjes van.
  7. Klop het eiwit los in een bord, strooi wat in een ander bord, wentel de koekjes één voor
    één door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het .
  8. Herhaal dit zonodig nog een keer.
    Verhit de in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes in ca. 5 minuten goudbruin en keer ze halverwege.
  9. Neem de aardappelkoekjes uit de pan.
25
25
25

Variaties op Aardappelkoekjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelkoekjes
VariatieAantalGang
Aardappelkoekjes8Bijgerechten
Aardappelkoekjes met bieslook en feta2Bijgerechten
Duitse aardappelkoekjes2Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • roomkaas, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomkaas en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappelkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ga dit vandaag klaarmaken met gebraden kip en broccoli. Lekker en zeer eenvoudig.
Marina 13 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
291 kcal
14%1164 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelkoekjes