Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was en schil de en kook ze afgedekt ca. 20 minuten in water met wat zout.
  2. Giet za af stamp ze fijn.
  3. Maak de schoon en snijd ze in fijne ringen.
  4. Was de en snijd hem in stukjes, houd enkele takjes apart voor de garnering.
  5. Maak de schoon en snijd ze in schijfjes.
  6. Maak de schoon en snijd de roosjes eraf.
  7. Pureer de met de , de , de kwark en 1/3 van de doorelkaar.
  8. Breng het mengsel op smaak met een snufje zout.
  9. Maak van de het aardappelbeslag 8 koeken.
  10. Kook de zachtjes in water met wat zout ca. 5 minuten, giet af en vang het kookvocht op en houd het apart.
  11. Verhit 1-2 eetlepels in een pan met anti-aanbaklaag.
  12. Bak de aardappelkoeken ca. 2 minuten aan beide zijden op gematigd vuur.
  13. Bak de portiegewijs in hete .
  14. Bak de en de overige lente-ui kort mee.
  15. Roer de crème fraiche door het kookvocht, breng het mengsel aan de kook en roer het goed door.
  16. Verhit de kort in de saus.
  17. Breng de saus op smaak met .
  18. Serveer de aardappelkoekjs met de saus en de .
  19. Gebruik de takjes als garnering.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies
RESET

Het was heerlijk! Mijn hele gezin heeft er van genoten. Dit wordt een blijvertje.
luciag 18 december 2010
Door de bloem te vervangen door glutenvrije bloem is dit recept ook prima te doen voor mensen met coeliakie. Het lijkt me erg lekker, ik ga het zo maken.
luciag 14 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
229 kcal
11%916 kcal
Vetten
27 g.
38%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelkoekjes met broccoli en champignonsaus