Aardappelpannenkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. raspen met de keukenmachine.
    Aardappelmassa licht (het vocht) uitknijpen.
    Beschuit fijn maken en vermengen met het , , en aardappelkruiden.
    Dit mengsel van beschuit en kruiden bewaren.
  2. Eerst ga je de met de aardappelmassa goed vermengen,
    De zo fijn mogelijk snijden en ook door de aardappelmassa mengen.
    Als laatste voeg je het beschuitmengsel beetje bij beetje onder het omroeren toe aan de aardappelmassa.
    Ikzelf bak de pannekoekjes altijd met 2 koekenpannen tegelijk.
    De koekenpan met ruime olijfolie of boter vullen, zodat er ongeveer een halve cm olie of boter in de pan zit.
    Een hoeveelheid aardappelmengsel ter grootte van een groot ei in de pan doen en dit geheel met een spatel plat drukken, zodat de dikte ongeveer 1 cm is.
    Er gaan 2 pannenkoekjes in een pan.
    De pan moet op een hoog vuur staan, zodat de pannenkoekjes lekker bruin worden.
25
25
25

Variaties op Aardappelpannenkoek

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelpannenkoek
VariatieAantalGang
Aardappelpannenkoek2Aardappelgerechten
Aardappelpannenkoeken (placki ziemniaczane)1Aardappelgerechten
Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm1Warm

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappelpannenkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat bedoel je met aardappelkruiden is dat koriander of kerrie?
Erna 27 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
378 kcal
18%756 kcal
Vetten
6 g.
8%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%116 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpannenkoek