Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de lauw, verkruimel de en los hem samen met 1 theelepel op in de .
  2. Laat het gistmengsel afgedekt rusten op een warme plaats.
  3. Schil de en was ze.
  4. Rasp de fijn.
  5. Roer de samen met het gistmengsel, de , de en een halve theelepel tot een dik vloeibaar beslag.
  6. Dek het beslag af en laat ca. 1 uur rusten op een warme plaats.
  7. Pel en snipper de .
  8. Maak de schoon.
  9. Snijd de en de in plakjes.
  10. Dep de schnitzels droog en snijd ze in reepjes.
  11. Bak de reepjes in de en schep ze om.
  12. Breng op smaak met en en haal de schnitzels uit de pan.
  13. Bak de aan in het braadvet.
  14. Bak de kort mee.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Voeg de en de schnitzelreepjes toe.
  17. Doe 300 milliliter water, de , en het bouillonblokje erbij, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 10 minuten smoren.
  18. Verhit 1 theelepel in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
  19. Schep 4 lepels deeg in de pan met behulp van een kleine pollepel.
  20. Bak iedere kant van de pannenkoeken in ca. 2 minuten goudbruin.
  21. Houd de pannenkoeken warm.
  22. Maak met de rest van de ingrediënten nog 12 pannenkoeken.
  23. Bind het vleesmengsel met het .
  24. Breng op smaak met de , en .
  25. Serveer ze met de aardappelpannenkoeken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • gist en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • groentebouillonblokje en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • melk, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, champignons, mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
479 kcal
23%1916 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
67 g.
25%268 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpannenkoeken met schnitzelreepjes