Aardappelpizza

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 90 min.

Baktijd: ± 40 min.

Voor de afwerking:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De in de schil gaar koken.
  2. Afgieten en schillen als ze nog warm zijn.
  3. Door een zeef drukken.
  4. en olie erdoor mengen en laten afkoelen.
  5. Intussen voor de afwerking de even in kokend water dompelen, pellen, ontpitten en in stukjes snijden.
  6. De stukjes in een zeef doen en er wat over strooien.
  7. Laten uitlekken.
  8. De afspoelen, afdrogen en in de lengte in reepjes snijden.
  9. De ontpitten.
  10. De kaas in stukjes snijden.
  11. De oven voorverwarmen op 200°C.
  12. Een pizzavorm (28 cm) invetten met olie.
  13. Zoveel gezeefde bloem door de koude aardappelmassa kneden dat de massa niet meer kleeft.
  14. De massa mag echter niet te vast en droog worden.
  15. Het deeg in de vorm uitdrukken en rondom een rand vormen.
  16. De knoflook pellen en uitpersen.
  17. Door de mengen.
  18. Het tomatenmengsel, de ansjovis en de over de aardappelmassa verdelen.
  19. Op smaak brengen met .
  20. Kaas en erover strooien en besprenkelen met .
  21. Onder in de oven ± 40 min.
  22. bakken.
25
25
25

Variaties op Aardappelpizza

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelpizza
VariatieAantalGang
Aardappelpizza2Ovenschotels
Aardappelpizza met prima Donna maturo1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
776 kcal
38%1552 kcal
Vetten
25 g.
36%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%188 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelpizza