Aardappelquiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Maak eerst het deeg, schil de en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook ze in weinig water met wat in 10 minuten gaar.
- Giet ze af, stamp ze fijn en roer ze met 1/2 deciliter , olie, en kaas tot een soepel deeg.
- Voeg zonodig nog wat toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Boen voor de vulling de truffelaardappels schoon en kook ze in weinig water met wat in 15 minuten beetgaar.
- Giet ze af en snijd ze in plakjes.
- Snijd de bacon in brede repen.
- Knip de in stukjes van 2 cm.
- Vet een lage taartvorm (26 cm) in.
- Bestuif het aanrecht met en rol het deeg tot een ronde lap van 30 cm.
- Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan.
- Klop de los met de room, en .
- Verdeel de helft van het roommengsel over de bodem van de vorm.
- Verdeel hierover de en de bacon en steek de ertussen.
- Schenk de rest van het eimengsel erover en strooi er en over.
- Schaaf de kaas in flinterdunne plakjes en verdeel deze over de taart.
- Schuif de vorm 1 richel onder het midden van de oven en bak de quiche in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met rucola salade.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- oude kaas en oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, oude kaas, slagroom, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas en oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, oude kaas, slagroom, oude kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas en oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 423 kcal | 21% | 1692 kcal |
Vetten | 18 g. | 25% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 43 g. | 16% | 172 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |