Aardappelrolletjes met zuurkool
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Pan
Bereidingswijze
- Schil en was de laat ze afgedekt ca. 20 minuten koken met wat en water.
- Giet af en maak er een puree van.
- Verhit de in een pan en bak hierin het spek knapperig.
- Pel en snipper de en bak hem kort mee.
- Voeg de toe en bak hem krachtig aan.
- Voeg 200 milliliter water, het laurierblaadje en de toe.
- Breng alles aan de kook en laat ca. 30 minuten smoren.
- Verwarm de in heet water.
- Kneed de aardappelpuree, 100 gram , de , 1 , 1 theelepel en de nootmuskaat doorelkaar.
- Bestuif het aanrecht met wat en roer telkens kleine porties aardappeldeeg tot vingerdikke rolletjes.
- Snijd de rollen in 5-6 cm lange stukken en laat de uiteinden spits toelopen.
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Laat de aardappelrolletjes hierin in porties 3 minuten garen op laag vuur.
- Laat de rolletjes uitlekken.
- Bak de aardappelrolletjes goudbruin in de .
- Spatel de erdoorheen en serveer met de en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 447 kcal | 22% | 1788 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |