Aardappels in rozemarijn met gebraden piepkuikens

Ingrediënten

+ -
print

Voor de piepkuikens:

Voor de minigroentes:

Extra nodig: tourneermesje

Voor de rozemarijn aardappels:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de piepkuikens.
  2. Pel en snipper de .
  3. Was de kruiden en hak ze fijn.
  4. Smelt de en fruit hierin de .
  5. Hak de knoflook en voeg toe.
  6. Meng de kruiden erdoor en haal de pan van het vuur.
  7. Smeer de piepkuikens aan de binnenkant in met het kruidenmengsel.
  8. Voor de groenten:
  9. schil de en de meiraapjes.
  10. Was vervolgens de rest van de groenten.
  11. Blancheer de groenten kort.
  12. Spoel ze af met koud water.
  13. Doe de geblancheerde groentes in een pan met een beetje witte , water, en peper.
  14. Voor de rozemarijn aardappels:
  15. boen de schoon en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
  16. Blancheer de beetgaar.
  17. Giet de af en laat afkoelen.
  18. Hak de knoflook en fijn.
  19. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C).
  20. Verhit de en braad de piepkuikens rondom bruin.
  21. Plaats de piepkuikens in een ovenschaal in de oven.
  22. Doe de in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie, de en de knoflook.
  23. Voeg en peper naar smaak toe.
  24. Zet de schaal in de oven, na ca. 30 minuten zijn de en piepkuikens gaar.
  25. Stoof intussen de groentes in ca. 8 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
433 kcal
21%1732 kcal
Vetten
23 g.
34%92 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
2%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
4%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%224 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappels in rozemarijn met gebraden piepkuikens