Aardappels met gehaktsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Was de en laat ze 25-30 minuten koken met het deksel op de pan.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Rul het gehakt in de hete .
  4. Bak de ui en de knoflook kort mee.
  5. Fruit de kort mee.
  6. Breng het gehakt op smaak met en .
  7. Voeg de gepelde samen met het sap toe en druk ze een beetje fijn in de pan.
  8. Breng de saus aan de kook en laat hem ca. 10 minuten zachtjes koken.
  9. Breng op smaak met , en een snufje .
  10. Laat de schrikken.
  11. Schil en halveer ze in de lengte.
  12. Leg de naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  13. Rasp de .
  14. Roer de crème fraiche door de helft van de .
  15. Verdeel de gehaktsaus over de , verdeel de kaassaus over de gehaktsaus en strooi de rest van de erover.
  16. Gratineer de schotel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  17. Was de peterselie en snijd hem fijn.
  18. Strooi de peterselie over de schotel.
25
25
25

Variaties op Aardappels met gehaktsaus

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappels met gehaktsaus
VariatieAantalGang
Gekookte aardappels met gehaktsaus1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
657 kcal
32%2628 kcal
Vetten
49 g.
70%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappels met gehaktsaus