Aardappelsalade
- Herkomst Duitsland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van stefanie
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Kook de aardappels in de schil ± 30 min. (hangt af van de grootte van de aardappel, even prikken dus) net niet helemaal gaar.
- Maak ondertussen de dressing met 6 eetlepels , 2 eetlepels , een scheut (wel koud!), 5 a 6 scheutjes maggie (geheel naar smaak), 10 scheutjes vloebare en op smaak maken met .
- Dit alles goed mengen.
- Snipper de en hak de fijn en doe ze in de dressing.
- krokant bakken en op servet uit laten lekken (voor de Sonja Bakker fans).
- Neem de aardappels van het vuur wanneer deze klaar zijn en laat ze "schrikken" in koud .
- Ga de aardappels schillen (hoeven niet helemaal koud te zijn).
- Snijd ze vervolgens in plakjes en doe het bij de dressing.
- erdoor.
- En goed door elkaar mengen. 10 min laten rusten.
- En dan smullen maar.
- Lekker bij een zonnevis of bij de bbq.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Variaties op Aardappelsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelsalade | 27 | Aardappelgerechten |
Duitse Aardappelsalade | 6 | Bijgerechten |
Haring-Aardappelsalade | 2 | Maaltijdsalades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 78 kcal | 3% | 468 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |