Aardappelsalade met rookspek en champignons
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was de en laat ze afgedekt 20 minuten koken.
- Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- Maak de schoon.
- Maak de lenteuitjes schoon, leg wat opzij voor garnering en snijd de rest in ringetjes.
- Bak het spek knapperig in een pan.
- Neem het uit de pan, verhit de in het spekvet, bak de hierin rondom 5 minuten, voeg 1-2 theelepels toe en laat al roerende kort karameliseren.
- Breng op smaak met en .
- Voeg 200 milliliter water, de balsamico en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Voeg de en het spek toe, giet de hete marinade over de aardappelen en laat een uur marineren.
- Garneer met de lenteuitjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 10187 kcal | 509% | 40748 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 253 g. | 97% | 1012 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |