Aardappelsalade met schnitzel
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was de .
- Gaar de ca. 20 minuten in water met de met het deksel op de pan.
- Giet de af, laat ze schrikken onder koud water en laat ze afkoelen.
- Schil ze en snijd ze in schijfjes.
- Maak de schoon, schil hem en snijd hem in de lengte door.
- Lepel de zaadlijsten eruit.
- Snijd de in schijven en voeg hem toe aan de aardappelen.
- Pel en snipper de .
- Bak het spek in 1 eetlepel hete .
- Fruit de kort mee.
- Breng 20 mililiter water, de zijn en het aan de kook.
- Breng op smaak met zout en pepr.
- Voeg 5-6 eetlepels .
- De en de toe aan de hete marinade.
- Lat het ca. 30 minuten trekken.
- Kluts een in een diep bord en voeg toe.
- Haal de schnitzels achtereenvolgens door de , het en het heen.
- Bak de schnitzels in hete aan elke zijde 5 minuten in een pan met anti-aanbaklaag.
- Breng de aardappelsalade op smaak en strooi de eroverheen.
- Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem over de salade.
- Serveer de salade samen met de schnitzel.
Ook lekker om te maken
Variaties op Aardappelsalade met schnitzel
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardappelsalade met schnitzelspiesjes | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
- bouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- bouillonblokje, paneermeel, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 328 kcal | 16% | 1312 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |