Aardappelschotel met kwark
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Aardappelschotel recepten
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Dit is een leuke variatie op de beroemde aardappel gratin.
- Kook de geschilde niet al te gaar.
- Snijd ze in plakken.
- Maak de fijn met een vork en voeg er het grootste deel van de boter, gesmolten en afgekoeld, aan toe.
- Laat de spekblokjes met het zachtje uitsmelten (vooral niet te hard bakken).
- Voeg dit toe aan het kwarkmengsel, evenals de fijngesknipte bieslook.
- Beboter met de rest van de boter een overvaste schaal en druk er in.
- Leg er de aardappelplakjes in.
- Daarop strijkt u een laagje , dan weer enz.
- De bovenste laag moet zijn.
- Maak de rode schoon, snijd hem in kleine blokjes en leg die op de bovenste laag .
- Zet de schotel in een voorverwarmde oven en laat zachtjes bakken tot de bovenkant er mooi gekleurd uitziet.
- Een goede combinatie met sla.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kwark en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kwark en boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 215 kcal | 10% | 860 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |