Aardappelschotel met snijbonen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Schil en was de en snijd ze in blokjes ter grootte van een flinke dobbelsteen.
  3. Kook de blokjes 5 minuten in licht gezouten water.
  4. Snijd de in stukjes van 1-2 cm en kook ze 5 minuten in ongezouten water.
  5. Neem een vuurvaste ovenschaal (die geschikt is om op het fornuis te gebruiken) of een braadslede.
  6. Bedek de bodem van de schaal met en pers de knoflook erover uit.
  7. Voeg de en boontjes toe en bak het geheel op hoog vuur, al omscheppend, ongeveer 5 minuten.
  8. Breng op smaak met , en wat en/of majoraan.
  9. Wees royaal met , anders smaakt het erg flauw.
  10. Zet de schotel 20-30 minuten in de oven.
  11. Schep de en boontjes elke 10 minuten even om, zodat ze aan alle kanten goed kleuren.
  12. Tips:
  13. Rul 300 gram gehakt in de ovenschaal voor u de aardappeltjes toevoegt.
  14. Meng er uitgebakken spekjes door.
  15. In plaats van kunt u sperziebonen of broccoli gebruiken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardappelschotel met snijbonen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vandaag uit geprobeerd! Was echt heerlijk!
Veronique 10 oktober 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
169 kcal
8%676 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelschotel met snijbonen