Aardappelsoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De schillen, wassen, daarna koken met zout totdat ze goed gaar zijn.
  2. Afgieten en ze even laten staan tot ze goed droog zijn.
  3. Pureer ze zonder klontjes.
  4. Roer de , gesmolten boter en dan de er doorheen.
  5. Breng de puree op smaak en laat hem afkoelen.
  6. Smeer ovenvaste cocottes in met gesmolten boter.
  7. Als de puree koud is, slaan we de met een snufje zout op tot een stevige massa en spatelen dit door de puree.
  8. Vul de cocottes met een spuitzak tot max. 80% en zet ze dan op een bakplaat.
  9. Voor doorgifte ca. 20-25 min.
  10. in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  11. totdat ze goudbruin zijn.
  12. Oven niet openen anders slaan ze neer.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardappelsoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardappelsoufflé
VariatieAantalGang
Aardappelsoufflé met eekhoorntjesbrood1Bijgerechten
Franse aardappelsoufflé1Aardappelgerechten
Kaas-aardappelsouffleetjes1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers en eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%884 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%12 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardappelsoufflé