Aardappeltaart met chocolade
- Herkomst Duitsland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Micha1
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakvorm
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
Alle ingrediënten (behalve de warme aardappelpuree en de ) in een grote kom doen en crèmig roeren. - Nu doe je de warme aardappelpuree door het mengsel en mengt nog eens goed door. (Ik kneed alles goed door met een wegwerphandschoen aan).
- Nu stort je het mengsel in een ingevet of met bakpapier bekleed bakblik (ronde bakvorm van ongeveer 24 cm. ), en zet in de oven voor ongeveer 60 minuten.
- Af en toe kijken en met satéprikker prikken of de taart gaar is.
Als de taart gaar en afgekoeld is kun je de smelten en verdelen op de taart. - Beter is als de taart nog in het bakblik zit wanneer je de gesmolten erover verdeelt.
- Je kunt ook nog stukjes noot verdelen op de warme of je bestrooit de taart met poedersuiker als je niet van houdt.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder en chocolade
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en chocolade
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1163 kcal | 58% | 4652 kcal |
Vetten | 68 g. | 98% | 272 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 47 g. | 18% | 188 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |