Aardbei-amandelgebak voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm 125 milliliter lauwwarm.
  2. Verbrokkel de en los hem op in de .
    Meng 400 gram met 75 gram , de , een snufje , 75 gram en het .
  3. Kneed met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg.
    Laat afgedekt rijzen op een warme plaats in ca. 45 minuten.
    Roer 300 milliliter en het puddingpoeder door elkaar.
    Breng 900 milliliter in een pan aan de kook en neem van het vuur.
  4. Roer de aangemaakte pudding poeder er doorheen en breng opnieuw aan de kook.
    Laat alroerende minimaal 1 minuut zachtjes koken op laag vuur.
  5. Doe de pudding in een schaal, dek direct af met een stuk vershoudfolie en laat afkoelen.
    Vet een bakblik (ca. 32 x 39 cn, minimaal 3,5 cm diep) in en bestrooi met een beetje .
  6. Kneed het gistdeeg kort door, bestrooi het deeg met wat en rol het uit in het bakblik.
  7. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
    Smelt 150 gram , de en 150 gram in een pan, voeg de toe en breng alroerend kort aan de kook.
    Roer 3 eetlepels er doorheen.
  8. Laat ca. 10 minuten lauwwarm afkoelen en verdeel het mengsel voorzichtig over het deeg.
    Bak ca. 20 minuten in de oven.
  9. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
    Maak de schoon en halveer ze.
  10. Snijd het gebak in 4 repen (van elk ca 9 cm breed).
  11. Snijd de repen horizontaal doormidden.
    Klop de pudding kort door met de mixer.
    Klop 500 gram ca. 10 minuten romig met de mixer.
  12. Klop de pudding lepel voor lepel er doorheen.
  13. Strijk een dunne laag botercrème op de onderste helft van het gebak, verdeel de erover en bestrijk met de ovrige crème.
  14. Leg de overige repen erop en zet het gebak minimaal 1 uur in de koelkast, snijd elke reep in 7 stukken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1579 kcal
78%6316 kcal
Vetten
179 g.
256%716 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
84 g.
32%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
58 g.
64%232 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbei-amandelgebak voor buffet