Aardbei-kwarkkoeken
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Handmixer
- Oven
Bereidingswijze
- Meng de , het , 75 gram en de in een kom.
Voeg 100 gram koude in stukjes en 1 ei toe. - Kneed eerst met de deeghaken van een handmixer en vervolgens met de hand tot een glad deeg.
- Vet een vierkante springvorm (ca. 24x24 cm) in met en verdeel het deeg over de bodem.
- Druk goed aan.
- Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Maak de schoon. - Pureer 250 gram met 2 eetlepels .
- Doe 1 theelepel in een kom en roer geleidelijk de aardbeienpuree erdoorheen.
Snijd de overige in schijfjes en roer ze door de puree.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop 100 gram en 200 gram met een handmixer glad. - Klop 3 er een voor een doorheen
Roer de en het overige er geleidelijk doorheen.
Klop de stijf en spatel hem er door heen.
Verdeel het kwarkmengsel over de deegbodem in de springvorm. - Verdeel de aardbeienpuree er losjes overheen.
- Trek met een vork strepen door de aardbeienpuree zodat een marmer-effect ontstaat.
Bak ca. 1 uur in onder in de oven.
Laat de kwarkkoek ca. 10 minuten in de uitgeschakelde oven met de ovendeur op een kier staan afkoelen. - Neem de koek uit de oven en laat verder afkoelen, Snijd de koek aan stukken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 250 kcal | 12% | 4000 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 224 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 14 g. | 5% | 224 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 272 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |