Aardbeien-munttaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Taartvorm
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Boen de onder stromend water schoon, Rasp de gele schil en pers de uit.
  2. Kneed met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine de boter, de suiker, de , het , de citroenrasp en een snuf tot een soepel deeg verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Rol het deeg tussen 2 lappen vershoudfolie uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede.
    bekleed de taartvorm met het deeg.
  4. leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem en vul de deegbodem met de blindvulling.
    Bak de bodem 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem in nog 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de bodem in de vorm afkoelen Week in een kom met ruim koud water de 5 minuten.
  7. Verwarm in een steelpan het citroensap.
  8. Neem de pan van het vuur en los alroerende de uitgeknepen gelatineblaadjes i het warme citroensap op.
    Meng het citroensap met de kwark, roer goed en schenk op de taartbodem.
    Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
    Verwijder de springvorm.
  9. Maak de schoon en halveer ze.
    Versier de taart met de en de muntblaadjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • aardbeien, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%1790 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%260 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%10 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-munttaart