Boen de onder stromend water schoon, Rasp de gele schil en pers de uit.
Kneed met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine de boter, de suiker, de , het ei(1 stuk), de citroenrasp en een snuf zout(1 stuk) tot een soepel deeg verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg tussen 2 lappen vershoudfolie uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede.
bekleed de taartvorm met het deeg.
leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem en vul de deegbodem met de blindvulling.
Bak de bodem 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem in nog 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de bodem in de vorm afkoelen Week in een kom met ruim koud water de gelatine(3 blaadjes)5 minuten.
Verwarm in een steelpan het citroensap.
Neem de pan van het vuur en los alroerende de uitgeknepen gelatineblaadjes i het warme citroensap op.
Meng het citroensap met de kwark, roer goed en schenk op de taartbodem.
Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Verwijder de springvorm.
Maak de aardbeien(500 gram)(750 gram) schoon en halveer ze.
Versier de taart met de aardbeien(500 gram)(750 gram) en de muntblaadjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
aardbeien, aardbeien, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.