Kook de rijst tot alle boter(2 eetlepels) is opgenomen, Schenk de champagne(4 deciliter) erbij en laat het geheel sudderen tot alle alcohol verdampt is en de rijst het vocht heeft opgenomen.
Voeg langzaam het suikerwater toe, 1 kopje per keer en roer het geheel goed door.
Voeg pas weer een kopje suikerwater toe als al het vocht is opgenomen.
Haal de pan van het vuur als al het suikerwater is opgenomen.
Voeg de extra aardbeien(200 gram)(200 gram) en aardbeiensiroop(1.5 eetlepels) toe en roer het geheel goed door.
Schep het gerecht meteen over de amandelvingers en schep er een extra eetlepel siroop overheen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, aardbeien, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Aardbeien-risotto met champagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Erg lekker, maar mijns inziens iets te zoet. Dit heb ik vervolgens 'opgelost' door minder suiker te verwerken in het suikerwater en zelfgemaakt vlierbessensap hieraan toe te voegen wat ook nog een kle... Lees reactie
C.E.M. 29 augustus 2013
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.