Aardbeien-sinaasappel schuimtaart

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: springvorm doorsnede ca. 20 cm

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C).
  2. Hak de zeer fijn.
  3. Vet de springvorm in en bestuif hem met bloem.
  4. Splits 2 .
  5. Klop de met 150 gram en oranjebloesemwater tot een lichte crème.
  6. Klop één voor één de hele en de eidooiers erdoor.
  7. Pas een volgende toevoegen als het ei volledig door het botermengsel is opgenomen.
  8. Spatel het gezeefde en de door het beslag.
  9. Schep het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad.
  10. Bak de taart ca. 40 minuten.
  11. Klop dan de eiwitten stijf.
  12. Voeg lepel voor lepel de rest van de toe en klop tot een glanzende, taaie massa ontstaat.
  13. Spatel voorzichtig de erdoor.
  14. Verdeel de eiwitten over de taart en maak er mooie pieken op.
  15. Zet de taart terug in de oven en bak hem nog ca. 35 minuten.
  16. Laat de taart enkele minuten afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en laat hem afkoelen op een rooster.
  17. Klop de stijf met de .
  18. Maak de schoon en halveer ze.
  19. Schil de dik, zodat het bittere witte vlies verwijderd wordt.
  20. Haal met een mesje de partjes tussen de vliesjes vandaan.
  21. Verdeel de over de schuimtaart en leg er vervolgens het fruit op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, melk, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
317 kcal
15%2536 kcal
Vetten
18 g.
26%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-sinaasappel schuimtaart