Aardbeien sorbetijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de ijsbak van je machine al goed gekoeld is (door deze 24 uur in de vriezer te zetten - of zie de gebruiksaanwijzing).
  2. Doe de en het in een pannetje en breng aan de kook tot alle opgelost is en laat dan nog even doorkoken.
  3. Haal het pannetje van het vuur en laat het suikerwater iets afkoelen.
  4. Was de aarbeien en verwijder het kroontje en pureer het fruit in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Meng het suikerwater met het gepureerde fruit.
  6. Laat de ijsmachine draaien en giet het fruitmengsel voorzichtig door de opening.
  7. Wil je het ijs langer bewaren, dek het dan af met plastic folie of schep het over in een bakje met deksel.
  8. Haal het dan wel ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer om het ijs weer wat zachter te laten worden.
  9. Tip 1:
  10. ook zonder ijsmachine kan je heel makkelijk sorbetijs maken.
  11. Volg dan alle stappen, doe het ijs in een bakje (bij voorkeur van metaal, dat geleidt de kou het beste) en roer ieder half uur het ijs.
  12. Als het ijs kristallen begint te vormen, moet je iets vaker roeren.
  13. Tip 2:
  14. dit kan je natuurlijk net zo makkelijk met ander zacht fruit!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardbeien sorbetijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeien sorbetijs
VariatieAantalGang
Aardbeien sorbetijs1Zomer

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aardbeien sorbetijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zo makkelijk te maken en echt zalig!
Ingrid 18 augustus 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
82 kcal
4%328 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien sorbetijs