Aardbeien-yoghurttaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Yoghurttaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van martien22
- 2 reviews
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- De in ruim water laten weken.
- De schoonmaken.
- Een springvorm met een beetje invetten.
- De oven voorverwarmen op 200 graden C.
- , , , 100 gram en de (in kleine vlokjes) in een schaal doen en langzaam mengen, zodat een kruimig geheel ontstaat.
- Dit mengsel tot een glad deeg kneden, over de bodem van de springvorm verdelen en wat aandrukken.
- Hier en daar wat gaatjes erin prikken met een vork.
- De vorm 15 minuten in de oven zetten en de bodem goudgeel laten worden.
- Na het bakken de vorm direct openen en de bodem af laten koelen.
- De door een zeef wrijven of in een elektrische mengbeker tot moes draaien.
- Een paar mooie vruchten achterhouden voor de garnering.
- De aardbeienmoes mengen met de , de resterende en de .
- De geweekte uitknijpen en in een pannetje op een laag vuur oplossen in 3 eetlepels water. (Niet laten koken).
- De gelatineoplossing wat af laten kolen en aan het yoghurtmengsel roeren.
- Doe de rand van de springvorm weer om de bodem en giet het mengsel er in.
- Een à twee uur op laten stijven in de koelkast.
- Daarna met de en de achter gehouden vruchten garneren.
Ook lekker om te maken
Variaties op Aardbeien-yoghurttaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken | 1 | Taart en gebak |
Aardbeien-yoghurttaart zonder bakken | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- aardbeien, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in gelatine
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Aardbeien-yoghurttaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 199 kcal | 9% | 1990 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 170 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |