Aardbeienbavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Leg de vijf minuten in koud water.
  2. Pureer de aarbeien, maar houd ongeveer 8 over om te gareneren.
  3. Om de zaadjes van de te verwijderen kunt u de moes zeven.
  4. Voeg de yoghurt, het scheutje en de toe.
  5. Verwarm het van de citroen in een steelpannetje.
  6. Knijp de uit en los deze al roerend op in het citroensap.
  7. Vervolgens toevoegen aan de rest.
  8. Goed roeren en in een koud afgespeoelde puddingvorm gieten.
  9. Drie uur in koelkast laten opstijven.
  10. Bavarois uit de koelkast halen en aan de buitenzijde warm maken.
  11. Bavarois op een bord storten en garneren met de en slagroom.
  12. Tips:
  13. Varieer met biogarde of magere yoghurt voor een milde of frisse smaak.
  14. Varieer met aardbeiensaus of calvados voor een zachte of scherpe smaak.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardbeienbavarois

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeienbavarois
VariatieAantalGang
Aardbeienbavarois1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in boerenyoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
113 kcal
5%904 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%208 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienbavarois