Aardbeiencappuccino met vlinderkoekjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Bakplaat
- Staafmixer
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd of knip van papier een sjabloon in de vorm van een vlinder (ca. 8 cm doorsnede)
Smelt de en laat ca. 5 minuten afkoelen.
Roer de door de . - Klop de en de er doorheen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. - Leg het vlindersjabloon erop, Schep 1 eetlepel beslag in het midden van de sjabloon en strijk het gelijkmatig en dun uit met een spatel.
- Maak op de zelfde wijze nog 3 vlinders op de bakplaat.
- Bak 12- 15 minuten, leg een pollepel met de uiteinden op 2 glazen en hang de warme vlinders eroverheen, met behulp van een paletmes.
- Laat afkoelen.
Maak van het overige beslag nog 24 vlinders en bewaar ze in een koektrommel.
Maak de schoon. - Pureer ze met de en het met een staafmixer en zet ze in de koelkast.
Klop de koude melk met een melkopschuimer romig. - Verdeel de aardbeipuree en het melkschuim direct over de glazen.
- Serveer met de vlinderkoekjes
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker, aardbeien, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en halfvolle melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3205 kcal | 160% | 12820 kcal |
Vetten | 65 g. | 93% | 260 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 570 g. | 219% | 2280 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |