Aardbeiencrème

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en dep ze droog.
  2. Pureer ze samen met de in de keukenmachine of wrijf ze door een zeef met roestvrijstaal.
  3. Schep er 150 gram uit en houd dit apart.
  4. Doe de rest in een kom.
  5. Week de in ruim koudwater ca 5 minuten.
  6. Pers een halve uit en vul het sap met water tot een 1/2 deciliter.
  7. Splits een en klop de eidooier in een hittebestendige kom met de gewone tot een dikke witte crème.
  8. Roer er het citroensap door.
  9. Verwarm de crème al kloppend, au bain marie, tot het gebonden is.
  10. Los er de goed uitgeknepen in op.
  11. Roer het door het grootste deel aardbeienpuree.
  12. Laat het in de koelkast koud worden, maar niet opstijven.
  13. Klop 1 eiwit stijf spatel deze door de aardbeiencrème en zet deze 15 minuten in de koelkast.
  14. Klop de stijf met de (50 gram) en spatel deze door de aardbeiencrème.
  15. Schep dit in 8 coupes of schaaltjes en zet deze 4 uur in de koelkast.
  16. Giet er vlak voor het serveren de overgebeven puree over.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Aardbeiencrème

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeiencrème
VariatieAantalGang
Aardbeiencremesoep1Nagerechten
Flensjes met aardbeiencrème1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
347 kcal
17%2776 kcal
Vetten
23 g.
33%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
6 g.
6%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeiencrème