Aardbeienrol
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Splits de .
- Klop de eiwitten stijf met een snufje en 4 eetlepels water.
- Voeg 100 gram tijdens het kloppen geleidelijk toe en klop er ook de eidooiers door.
- Spatel de , de en het door en strijk het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak 14 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gradenC.
- Stort de koek op een schone vochtige theedoek, verwijder het bakpapier en rol de koek met de theedoek op.
- Laat afkoelen.
- Week de in koud water, snijd 2/3 van de in kleine blokjes en pureer de rest.
- Roer de puree met de jam door de kwark.
- Breng op smaak met 100 gram .
- Knijp de goed uit, los hem boven laag vuur op en roer hem door de kwark.
- Spatel de fijngesneden erdoor.
- Zet het geheel ca. 5 minuten koud weg.
- Klop de stijf, spatel hem door het kwarkmengsel, bestrijk de koek aan èèn zijde met het mengsel en rol hem op.
- Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- halfvolle kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle kwark en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle kwark en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 183 kcal | 9% | 2196 kcal |
Vetten | 2 g. | 3% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 156 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |