Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Meng 200 gram , de en het in een kom.
  2. Voeg de , de een snufje , het en 125 gram in stukjes toe.
    Kneed eerst met een handmixer en daarna kort met de hand tot een glad deeg.
  3. Wikkel het in folie en leg ca. 30 minuten in de koelkast.
    Verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Draai het muffinbakblik om en vet de buitenkant van de vorm goed in.
    Rol het deeg op een met bestoven werkblad dun uit. (ca. 3 mm)
    Steek 12 cirkels (à ca. 9cm doorsnede) uit het deeg en leg ze op de vormpjes van het bakblik.
  4. Druk de randen een beetje aan.
  5. Bak ca. 15 minuten in de oven.
  6. Laat de taartbodems ca. 5 minuten afkoelen en neem ze voorzichtig van de vorm.
  7. Laat verder afkoelen.
    Breek de chocolade in stukken.
  8. Breng de aan de kook en neem hem van het vuur.
  9. Smelt er de chocolade al roerend in, Laat ca. 30 minuten al roerend afkoelen.
  10. Schenk de chocoladeroom in de taartbodems.
  11. Zet ca. 1 uur in de koelkast.
    Maak de schoon en dep ze droog.
  12. Zet in elk taartbakje 1 hele aardbei rechtop in het midden van de chocoladeroom.
    Halveer de overige en verdeel ze rondom de hele aardbei.
    Verwarm de jam, roer hem glad en bestrijk de ermee.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
241 kcal
12%2892 kcal
Vetten
16 g.
22%192 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%300 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
4 g.
5%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeienschuitjes met chocoladeroom